Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά προγραμματίζει σήμερα Σάββατο, στις 5.30 μ.μ., ιστορική ξενάγηση για εκπαιδευτικούς στον ιστορικό αυτό χώρο από επιζώντα της τελευταίας μάχης του ΕΛΑΣ ενάντια στους ναζί κατακτητές, που επιχειρούσαν να καταστρέψουν φεύγοντας την υποδομή της παραγωγής. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση για το ίδιο θέμα στο Κερατσίνι.

Ημερίδα για ενημέρωση και συμμετοχή των γονιών στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων τους διοργανώνει η Ενωση Γονέων Αγίας Παρασκευής, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής (Χρυσ. Σμύρνης και Πλαταιών). Θα εξηγηθούν ζητήματα του θεσμικού ρόλου των οργάνων των γονιών, τα αιτήματα του γονεϊκού κινήματος πανελλαδικά, καθώς και θέματα χρηματοδότησης, καθαριότητας των σχολείων κ.ά.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας προχωρούν τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη, στις 2 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και η Ενωση Γονέων του Δήμου, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της πόλης.

Το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο της διεκδίκησης στο Παγκεφαληνιακό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη, 16 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. έξω από την πρώην Νομαρχία. Στην κινητοποίηση καλούν η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η Ενωση Γονέων Κεφαλονιάς και Μαθητικά Συμβούλια, διεκδικώντας την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των σχολείων, την ανακούφιση των σεισμόπληκτων μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ