Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παλεύουμε για τις ανάγκες γιατρών και ασθενών

Διακήρυξη της ΔΗΠΑΚ Γιατρών ενόψει των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους στις 12-13 Οκτώβρη 2014

«Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματα που τους υπηρετούν και παλεύουμε για τις ανάγκες γιατρών και ασθενών», τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών στη διακήρυξή της για τις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Οι εκλογές γίνονται στις 12 και 13 Οκτώβρη 2014 για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και Πειθαρχικών Συμβουλίων στους συλλόγους, καθώς και αντιπροσώπους για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα γίνουν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ.

«Τα δικαιώματα στην Υγεία, στις κοινωνικές παροχές και στην εργασία» γίνονται θυσία στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, αναφέρει η ΔΗΠΑΚ. «Αυτή η πολιτική στοχεύει να διαμορφώσει ακόμα πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να διαμορφώσει στο κράτος τη δυνατότητα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με παντός είδους κίνητρα... Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις κρατικές μονάδες Υγείας, οι περικοπές σε μισθούς και εφημερίες, η επέκταση του καθεστώτος των επικουρικών γιατρών, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων, των μονάδων της ΠΦΥ».

«Τιμώρησε», τονίζει η ΔΗΠΑΚ, «τις σημερινές ηγεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ. Οι θέσεις και η δράση του Ιατρικού Συλλόγου και του ΠΙΣ καθορίστηκε από τη συμφωνία τους και τη στήριξή τους στις κεντρικές κατευθύνσεις της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης... Η απάντηση», τονίζει η ΔΗΠΑΚ, «στην κυβερνητική πολιτική που επιδεινώνει τη θέση μας δεν μπορεί να είναι η "αντιπολίτευση" του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξής του στους Ιατρικούς Συλλόγους και στον ΠΙΣ. Εχουν δώσει εξετάσεις με τις θέσεις τους και τη δράση τους, την επιτάχυνση της προσαρμογής τους ως "υπεύθυνη" δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί την ανάπτυξη με τους επιχειρηματικούς ομίλους να εξουσιάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ