Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΞΑΝΘΗ
Δικάζεται σήμερα συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ

Δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ο Γιώργος Πυργελής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο της SUNLIGHT ABEE, ιδιοκτησίας Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, στην Ξάνθη. Η δίωξη κινήθηκε με μήνυση της εργοδοσίας. Συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και καλεί κάθε σωματείο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο να συμμετάσχει.

Στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στέκονται μια σειρά σωματεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που καταγγέλλουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και απαιτούν να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις. Οπως αναφέρουν στο ψήφισμα που υπογράφουν, «είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία ακόμη δίωξη σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης».

Το ψήφισμα υπογράφουν τα σωματεία:

Από την Ξάνθη: Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Εργαζομένων και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Θράκης (ΕΜΔΥΔΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ), εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης, εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Από την Καβάλα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Ναυτεργατών.

Από τον Εβρο: Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης.

Από τη Δράμα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

  • Αναφορά για τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δικαιοσύνης και Διαφάνειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου το ψήφισμα των πρωτοβάθμιων σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με το οποίο ζητούν να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ