Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στις 422 έφτασαν οι οργανώσεις που πήραν απόφαση για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Η νέα αφίσα του ΠΑΜΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη
Η νέα αφίσα του ΠΑΜΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη
Στα χέρια των Συνδικάτων όλης της χώρας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις πλάτες αγωνιστών συνδικαλιστών, Επιτροπών Ανέργων, Συλλόγων Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών, γυναικείων οργανώσεων, Λαϊκών Επιτροπών, Επιτροπών Αγώνα και μαζικών φορέων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων περνάει η υπόθεση της οργάνωσης του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.

Ηδη, μέχρι τώρα, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο:

14 Εργατικά Κέντρα

12 Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

215 Σωματεία

67 Σωματεία Συνταξιούχων

14 Σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ

76 Σύλλογοι Γυναικών

9 Ομοσπονδίες, αγροτικοί σύλλογοι και μπλόκα αγροτών

15 Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων

Οι κινητοποιήσεις για την ανεργία την προηγούμενη βδομάδα, με τις δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και οι αποφάσεις για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που ήδη παίρνονται, δείχνουν πως η πρόταση του ΠΑΜΕ πέφτει σε γόνιμο έδαφος. Υπηρετεί την ανάγκη να δοθεί εργατική, λαϊκή, μαζική και συντονισμένη απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα. Δείχνουν τη διέξοδο, αλλά και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η δράση του λαϊκού παράγοντα.

Στις 4 εβδομάδες που απομένουν, πολλά και σημαντικά μπορούν να γίνουν. Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό. Αποφασιστικά στη δράση, καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα πανεπιστήμια, να μη μείνει τόπος και εργαζόμενος που να μη συζητήσει για το συλλαλητήριο. Τώρα, είναι η ώρα για την οργάνωση της πάλης. Τώρα. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού.

Ανακοινώνοντας τον αριθμό των οργανώσεων που μέχρι τώρα έχουν αποφασίσει συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

Από τη διαδήλωση του Σαββάτου
Από τη διαδήλωση του Σαββάτου
« 1η Νοέμβρη, η δική μας μέρα όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι, γυναίκες θα ενώσουμε τη φωνή μας, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Θα γίνουμε μια γροθιά, για να απαιτήσουμε οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην πολιτική κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλει ανέργους, υποαπασχολούμενους, ανασφάλιστους, που στέλνει χιλιάδες μικρομεσαίους ΕΒΕ στην ανεργία.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, εκατοντάδες Σωματεία, Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων, Αγροτών, Σύλλογοι Γυναικών σ' όλη τη χώρα ανταποκρίνονται στην πρόσκληση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για να συζητήσουν και να αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συνδιοργάνωση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ