Κυριακή 5 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσφορές

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Το Νοέμβρη του 1943, οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν στην Πάτρα τους Ψηλαλωνίτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης: ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΠΙΡΗ, Πρόεδρο των Λαϊκών Επιτροπών της αχαϊκής πρωτεύουσας, τους αδελφούς ΘΥΜΙΟ και ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΝΑΣΣΑ, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΥΒΑ, τον ποιητή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟ.

Επιζώντες συναγωνιστές, τιμώντας τη μνήμη τους, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για τα 40 χρόνια της νόμιμης επανέκδοσης της Εφημερίδας.

Επίσης, τιμούμε τη μνήμη όσων εκτελέστηκαν στα Ψηλαλώνια, επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, από τους Γερμανούς ναζί και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους.

***

Φίλη του Κόμματος από το Βόλο, στη μνήμη του συζύγου της, προσφέρει για την ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

***

Ο Ζαχαρίας Αντύπας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην σχολικός σύμβουλος, προσφέρει το ποσό των 500 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του φίλου του ΚΚΕ, ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Ο Κώστας Κυριάκος γεννήθηκε το 1924 στην Ανατολή Λαρίσης, από φτωχή οικογένεια. Σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ, όπου διετέλεσε πολιτικός επίτροπος και πολέμησε στο Γράμμο. Με τη λήξη του εμφυλίου πέρασε, όπως πολλοί συναγωνιστές του, στις Λαϊκές Δημοκρατίες, και συγκεκριμένα στην Τασκένδη, όπου έζησε μέχρι το 1977 οπότε και επαναπατρίστηκε. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

  • Στη μνήμη του γαμπρού μου ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Δημοκράτης Κωτσόπουλος


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ