Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε γενικές συνελεύσεις οι εκπαιδευτικοί

Αύριο Σάββατο είναι προγραμματισμένη να γίνει η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν για το πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Αντίστοιχα οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν ολομέλεια τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη.

Στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνονται με διεκδικητικό πλαίσιο για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επιστροφή στη δουλειά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Για χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, χωρίς χρήματα από την τσέπη γονιών. Επίσης, διεκδικούν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά. Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης. Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους (επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν μετακίνηση κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην κάνουν αίτηση για «οικειοθελή» αξιολόγηση, να μην παραδώσουν έκθεση αυτοαξιολόγησης προς το διευθυντή ή το σχολικό σύμβουλο. Κανείς να μην πάρει μέρος στις διαδικασίες. Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων εργασίας, όπως προβλέπει η διαδικασία για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Να οργανωθεί ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τους πραγματικούς στόχους της αξιολόγησης. Διαγραφή από τις ΕΛΜΕ/Συλλόγους περιφερειακών διευθυντών, διευθυντών Εκπαίδευσης και σχολικών συμβούλων και όσων διευθυντών σχολείων γίνουν αξιολογητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ