Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Να μην περάσουν ο αυταρχισμός και η «αξιολόγηση»

Απεργία χτες και συγκέντρωση στον Αρειο Πάγο, όπου αναβλήθηκε η συζήτηση για τις απολύσεις των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση της Αθήνας

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση της Αθήνας
Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», αλλά και στη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία - αποχή, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν οι απεργίες να στοχεύουν στην κατάργηση νόμων!

Στην Αθήνα έγινε συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η αίτηση της κυβέρνησης για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης, η οποία όριζε την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών. Καθαρίστριες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Αρειο Πάγο από το βράδυ της Δευτέρας και παρέμειναν εκεί όλη νύχτα. Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης μετατέθηκε για τις 24/2/2015.

Στην κινητοποίηση, που εξελίχθηκε σε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχαν με τα πανό τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Μιλώντας στη συγκέντρωση, η Βέτα Πανουτσάκου χαιρέτισε τον αγώνα των καθαριστριών και όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που πετιούνται στο δρόμο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε «το βρώμικο άρθρο της "Αυγής" ότι δήθεν το ΚΚΕ δεν συμπαραστέκεται (σ.σ. στις απολυμένες καθαρίστριες). Πρέπει οι ίδιες οι καθαρίστριες να καταγγείλουν και να καταδικάσουν αυτά τα βρώμικα δημοσιεύματα τα οποία υπονομεύουν τον αγώνα τους».

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μίλησε ο Γιάννης Κουρμούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λάρισα και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ