Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ημερίδα για τους μετανάστες από το ΕΚ Αμαλιάδας

Ημερίδα με θέμα «Μετανάστες: Καθήκοντα και υποχρεώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος», διοργανώνει την Κυριακή 28/9 στις 10.30 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, καθώς και τα σωματεία της δύναμής τους.

Την κεντρική εισήγηση στην ημερίδα θα κάνει η Αναστασία Παναγιωτάρα, πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας. Οι θεματικές παρεμβάσεις θα είναι οι εξής:

  • «Το νομικό πλαίσιο για τους μετανάστες σε Ελλάδα και ΕΕ στον απόηχο της δικαστικής απόφασης για τα γεγονότα της Μανωλάδας». Εισηγητής ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
  • «Κοινωνική ένταξη των μεταναστών: Στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των εκμεταλλευτών ή στην πάλη για το δίκιο των εργατών;». Εισηγήτρια η Χαρά Μαρκατσέλη, υπεύθυνη της Επιτροπής νομικής στήριξης μεταναστών του ΠΑΜΕ.
  • «Μετανάστες: Φτώχεια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους». Εισηγητής ο Χρήστος Παπάζογλου, γιατρός Εργασίας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
  • «Εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών». Εισηγητής ο Αγγελος Κολόσακας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαλιάδας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ