Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδηλώνουν οι ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη

Κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που τους φορτώνει με χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, τους στερεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και από πάνω τους εκβιάζει για την κατάσχεση της περιουσίας τους, μέσω του ΚΕΑΟ, οργανώνουν την 1η Οκτώβρη αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην Αθήνα, Ομοσπονδίες και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων θα κάνουν συγκέντρωση στις 9 π.μ., στην Ομόνοια. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει διαμαρτυρία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Βαλαωρίτου 38), στις 9 π.μ., με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

Επιπλέον, η Γραμματεία Φθιώτιδας της ΠΑΣΕΒΕ οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 29/9 και κινητοποίηση στην εφορία την Τετάρτη 1/10.

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ