Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
Επείγον ζήτημα η αντιπλημμυρική προστασία

Οι πρόσφατες βροχές κατέστρεψαν καλλιέργειες, σπίτια και δρόμους

Περιοδεία στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες σε καλλιέργειες κυρίως κηπευτικών, θερμοκηπίων, σε εκτροφές ζώων που επιπλέον πλήττονται από τον καταρροϊκό πυρετό, αλλά και σε σπίτια και αγροτικούς δρόμους, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Συμμετείχαν ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Φάνης Καρκατζούνης, Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θέρμης και ο Λεωνίδας Γραμμένος, Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα των Βασιλικών.

Στο πλαίσιο της περιοδείας έγινε και συνάντηση με τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Βασιλικών. Από τη συζήτηση, αναδείχτηκε η ανάγκη για γρήγορη καταγραφή του συνόλου των ζημιών, ταχύτατη και πλήρη αποζημίωση. Στο επίκεντρο, βρέθηκε το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής των Βασιλικών και ευρύτερα της λεκάνης του Ανθεμούντα, όπου στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και ανθρώπινα θύματα.

Αμεση απαίτηση είναι ο καθαρισμός και η διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων από μπάζα και φερτές ύλες. Επισημάνθηκε η ανάγκη για ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα διαχείρισης του νερού στην περιοχή ως έργα ανάσας και πνοής για τους μικρομεσαίους αγρότες. Η περιοχή είναι πλούσια σε υδατικά αποθέματα, που από ευλογία γίνονται βραχνάς, ενώ διαθέτει παράδοση και τεχνογνωσία ιδιαίτερα στην παραγωγή κηπευτικών.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να γίνει περιμετρική τάφρος στα Βασιλικά (υπάρχουν δεσμεύσεις από τη δεκαετία του '80), αλλά και να διευθετηθούν τα ρέματα, να κατασκευαστούν μικρά φράγματα και ολοκληρωμένο αρδευτικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θέρμης έθεσε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και κατά τη συζήτηση του προσχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, απαιτώντας να συμπεριληφθούν σε αυτό ουσιαστικά έργα, αλλά και μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Η Διοίκηση του Δήμου απάντησε ότι το μόνο που θα μπορέσει να κάνει είναι κάποιες αποκαταστάσεις, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ