Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση «Ταλιμπάν» σε ΝΑΤΟικό κομβόι

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής της ιμπεριαλιστικής διεθνούς δύναμης «αρωγής» (ISAF) σημειώθηκε χτες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τριών στρατιωτών του ΝΑΤΟ και τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 αμάχων. Την ευθύνη ανέλαβαν οι «Ταλιμπάν».

Η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής (8 π.μ.) κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, το αεροδρόμιο αλλά και τις έδρες διπλωματικών αποστολών άλλων χωρών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία Ασράφ Γάνι και Αμπντουλά Αμπντουλά είχαν νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και του Χαμίντ Καρζάι, που παραμένει αρχηγός του κράτους. Από τον Απρίλη, οι δύο αντίπαλοι ανταλλάσσουν κατηγορίες για νοθεία και μπλοκάρουν διαρκώς την ανακοίνωση οριστικού αποτελέσματος, παρά τις κατά καιρούς «συμφωνίες» τους για συνεργασία αλλά και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Την ολοκλήρωση των επαφών αναμένουν διεθνώς τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αφού η «ασφάλεια» και η «σταθερότητα» στο Αφγανιστάν ενδιαφέρει, εκτός από το ΝΑΤΟ, και δυνάμεις όπως η Ρωσία αλλά και η Κίνα. Η θέση και ο πλούτος της συγκεκριμένης χώρας έχουν ανοίξει την όρεξη των μονοπωλίων εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας αναρίθμητα βάσανα για τον αφγανικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ