Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης

«Εφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκαλενάκης σε ηλικία 88 ετών. Ο Γ. Σκαλενάκης ήταν γεννημένος το 1926 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στις 2 μ.μ. από το Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Γ. Σκαλενάκη:

«Μετά από δυο μήνες μάχης για τη ζωή "έφυγε" από κοντά μας ο σκηνοθέτης - δάσκαλος Γιώργος Σκαλενάκης. Ο Γιώργος Σκαλενάκης ήταν απόφοιτος της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Πράγας, γνωστός τόσο από το πλήθος των ταινιών του στον ελληνικό κινηματογράφο, όσο και από τις τηλεοπτικές σειρές του. Υπήρξε ο σκηνοθέτης, που επέλεξε η Κατίνα Παξινού για τη μοναδική ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε, μιλώντας τη μητρική της γλώσσα, "Το νησί της Αφροδίτης". Παράλληλα, επί σειρά χρόνων δίδαξε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου "Λυκούργος Σταυράκος".

Ο Γιώργος Σκαλενάκης πίστευε ότι η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στον αγώνα για τα πανανθρώπινα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό. Γι' αυτό σε όλη του τη ζωή στάθηκε σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ, δηλώνοντας απερίφραστα την αμέριστη υποστήριξή του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ