Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ντοκουμέντα για τη δολοφονική ενέδρα φασιστοειδών στο Πέραμα

Ενα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο για την επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013, έφερε στη δημοσιότητα χτες η «Εφημερίδα των Συντακτών». Το ηχητικό αφορά συνομιλία του φασιστοειδούς βουλευτή και τομεάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγού, με το στέλεχος του κόμματος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με την «Ελληνική Αυγή», Σωτήρη Δεβελέκο. Στη συνομιλία που έγινε το βράδυ 12 προς 13 Σεπτέμβρη στις 00:37, επιβεβαιώνεται ότι η επίθεση έγινε προσχεδιασμένα από «τάγμα εφόδου» του εγκληματικού νεοναζιστικού μορφώματος, αποτελούμενο από περίπου 20 άτομα. Επιπλέον, αποκαλύπτεται και ο καθοδηγητικός ρόλος των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ακούγονται φράσεις όπως: «Τους λιώσαμε», «τους ισοπεδώσαμε στο Πέραμα», «Φάγανε πολύ πολύ ματσούκι». Στο τέλος της συζήτησης φαίνεται και η εκ των άνωθεν καθοδήγηση που υπήρχε στο κόμμα, καθώς ο Λαγός διέταξε το «τάγμα εφόδου» να διαλυθεί και να πάει ο καθένας στο σπίτι του, ενώ ο συνομιλητής του (σ.σ. είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή) συμφώνησε λέγοντας: «Ε, μην τσιμπήσουν και κάνα δικό μας και έχουμε άσχημο τέλος».

Επίσης, χτες, δημοσιοποιήθηκαν κι άλλες συνομιλίες που αφορούν στη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι. Αθλιοι χαρακτηρισμοί, ύβρεις και χλεύη εκτοξεύουν κατά του νεκρού σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες στελέχη της Χρυσής Αυγής, δύο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία του. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι ανάμεσα στον Σ. Δεβελέκα και μέλη της Χρυσής Αυγής (μια γυναίκα και έναν άντρα). Ακούγονται φράσεις όπως: «Τραγούδα τώρα π...στη από εκεί που είσαι!!» από τον Δεβελέκα. Στη δεύτερη συνομιλία του ο Σ. Δεβελέκας και ένας ακόμη χρυσαυγίτης γελάνε με τον δολοφονημένο Π. Φύσσα βρίζοντάς τον. Μάλιστα, χλευάζουν τη συμμετοχή του νεκρού σε σατιρική εκπομπή, λέγοντας: «Τώρα θα κάνει εκπομπή από τον παράδεισο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φυγόδικοι άλλα δύο πρώην στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής(2020-11-10 00:00:00.0)
Προκλητικός και θρασύς ο πυρηνάρχης Πειραιά(2019-09-19 00:00:00.0)
«Φαντασιοπληξία» και προσπάθεια συγκάλυψης της ηγεσίας(2019-09-18 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνονται και τα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές(2018-04-17 00:00:00.0)
Η δολοφονική ενέδρα σε βάρος κομμουνιστών αναδεικνύει το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής(2016-10-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ