Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στερνό «αντίο» στο σ. Γρηγόρη Συνάπαλο

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή την Τρίτη ο κουμουνιστής μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Γρηγόρης Συνάπαλος. Κηδεύτηκε χτες, στη Βάβδο Χαλκιδικής.

Η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο σύντροφος Γρηγόρης Συνάπαλος γεννήθηκε το 1921, στη Βάβδο Χαλκιδικής, παντρεύτηκε την Ασημίνα και απέκτησε δύο παιδιά, τον Στέργιο και τη Βαλεσία.

Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1942. Ηταν μαχητής του ΕΛΑΣ και αργότερα στο ΔΣΕ. Δούλεψε στα μεταλλεία Βάβδου Χαλκιδικής και διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου μεταλλωρύχων από το 1962 μέχρι το 1967 οπότε και τον έπαυσε η χούντα. Συνέχισε να δουλεύει ως εργάτης μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Παρέμεινε μέχρι και την τελευταία πνοή της ζωής του μέλος του Κόμματος, μαχητής για το δίκιο των κατοίκων του χωριού του. Αποτελεί για όλους τους νεότερους συντρόφους παράδειγμα αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης.

Η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ αποχαιρετά το σύντροφο Γρηγόρη Συνάπαλο, υποσχόμενη να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, για ν' ανοίξει ο δρόμος της απελευθέρωσης του ανθρώπου, ο δρόμος για σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ