Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολλαπλά προβλήματα στη σίτιση φοιτητών και σπουδαστών

Αντί να λύνονται χειροτερεύουν τα προβλήματα με τη σίτιση των φοιτητών και σπουδαστών στις Λέσχες πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Την περασμένη Τρίτη, δεκαπέντε σπουδαστές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά από το γεύμα τους στην Εστία. Οι σπουδαστές αναρρώνουν, ενώ η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία σίτισης και την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για το συμβάν.

Στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, από την άλλη, ανακοινώθηκε ξαφνικά στις αρχές της βδομάδας το κλείσιμο του εστιατορίου για τους σπουδαστές. Η Διοίκηση του ΤΕΙ σημειώνει σχετικά ότι: «Ενώ αναμένονταν μέσα σε λίγες μόνο μέρες να εξοφληθεί οικονομικά κάθε οφειλή στην εταιρεία, η επιχείρηση εντελώς αυθαίρετα έκλεισε το εστιατόριο (...) ενώ λειτουργούσε κανονικά, από 1-9-2014 μέχρι την 5-9-2014 και εξυπηρετούσε τη σίτιση των φοιτητών. Η ανάρτηση - ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας στην είσοδο του εστιατορίου ότι "κλείνει λόγω μη σύμβασης" δεν είναι ακριβής διότι σύμβαση υπάρχει και λήγει στις 30-9-2014». Η Διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας δήλωσε ότι έχει προβεί ήδη σε όλες τις ενέργειες για την οικονομική τακτοποίηση της επιχείρησης που λειτουργεί το εστιατόριο, ωστόσο οι φοιτητές έχουν μείνει χωρίς φαΐ μέσα στην εξεταστική!

Σε μια άμεση παρέμβασή της για το θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Λαμιέων τονίζει ότι «είναι αναγκαία η παρέμβαση του Δήμου για να έχουν μια στοιχειώδη υποστήριξη οι σπουδαστές, έστω και με την παροχή έκτακτου συσσιτίου», ενώ ζητά και την παρέμβαση κάθε αρμοδίου για να αποκατασταθεί το διοικητικό αλαλούμ που επικρατεί στο ΤΕΙ Στερεάς, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να λυθεί το ζήτημα της σίτισης αύριο κιόλας, μέσα από δημόσια υπηρεσία και μακριά από εργολάβους και λογικές ιδιωτικοποίησης».

Στο μεταξύ, χωρίς σίτιση παραμένουν οι φοιτητές και στην Κοζάνη, καθώς η σύμβαση του ιδρύματος με τον ιδιώτη που θα λειτουργούσε τη λέσχη ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αντιπαλεύοντας αυτήν την κατάσταση, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ Ερώτηση για το πρόβλημά τους κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ