Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύσκεψη αύριο για την Ειδική Αγωγή

Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή διοργανώνουν αύριο, Δευτέρα, 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο τα σχολεία Ειδικής Αγωγής δεν ανοίγουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, στη στελέχωσή τους, αλλά και στις υποδομές τους καθιστούν αδύνατη την κανονική λειτουργία τους. Αποτέλεσμα είναι οι μαθητές αυτών των σχολείων, που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, να μένουν για βδομάδες ή και για μήνες στο σπίτι μέχρι να ξεκινήσουν το σχολείο. Την ίδια στιγμή, πολλές χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται εκτός οποιασδήποτε δομής Εκπαίδευσης, ενώ η κυβέρνηση έχει στα σκαριά ένα νέο νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση της Ειδικής Αγωγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι διοργανωτές καλούν εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδευτικούς, ΑμΕΑ, καθώς και γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ να συζητήσουν και να οργανώσουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού - επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες. Οχι στα τροφεία, στην απλήρωτη δουλειά και τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Δημόσιο, ασφαλές και δωρεάν σύστημα μεταφοράς από και προς τα ειδικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ