Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Λάρισα, στην Κοίτη του Πηνειού
Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συζήτηση με θέμα «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει να αποφασίσει». Θα μιλήσει ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. «Αναμνήσεις για τον Ε. Τέλμαν» της Ιρμα Τέλμαν, αντιφασιστική μουσικοθεατρική παράσταση της ΚΝΕ. Συναυλία με τους «Koza Mostra».

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι, με τους: Μάριο Σαρακατσάνο (λαούτο - φωνή), Βασίλη Μπαλογιάννη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Βασίλη Σαραντινό (κρουστά - φωνή), Βασίλη Γάλλο (βιολί), Νίκο Γάλλο (μπουζούκι - φωνή). Συμμετέχει το χορευτικό από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πουρναρίου και χορευτικά της Λάρισας.

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Χειροτεχνία - κατασκευές, κουκλοθέατρο, μουσικοκινητικά παιχνίδια και παιδική παράσταση της ΚΝΕ με την «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: Παιχνίδι ερωτήσεων «Quiz με θέμα το φασισμό».

Σάββατο 13 Σεπτέμβρη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή μουσικών και ερμηνευτών από τη Λάρισα. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Δημήτρης Φωτιάδης (πιάνο), Λουκάς Αυγερινός (κιθάρα), Γιάννης Αυγερινός (ντραμς), Ηλίας Νικολαΐδης (μπάσο - φωνή), Δέσποινα Μαύρου, (τραγούδι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη (τραγούδι), Θωμάς Τοπουζλής (τραγούδι). Στις 21.30, ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τους «Hot Rats». Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, με τους Φώτη Παπανικολάου (κιθάρα - φωνή), Γιάννη Σωτήρη (μπουζούκι), Μένη Στεργιούλα (φωνή), Νατάσσα Στεργιούλα (κρουστά).

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ: Πειράματα, αφήγηση παραμυθιού, παιδική παράσταση της ΚΝΕ με τη «Λιχουδοχώρα» της Τ. Καζαντζίδου.

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ: Παρουσίαση δρώμενου από μαθητές με θέμα «Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας... Η τράπεζα θεμάτων μας διώχνει από τα σχολεία!».

  • Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: Στέκι ΑΕΙ - ΤΕΙ. Εργατικό Στέκι, με δρώμενα για την ανεργία. Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Εκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τον Σοσιαλισμό». Στέκι πολιτισμού όπου θα γίνεται ενημέρωση για το διαγωνισμό αφίσας με θέμα τα «40 χρόνια φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"» καθώς και για την πρόσκληση δημιουργίας πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με θέμα την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ