Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Προβληματισμός για τις δεύτερες αναθέσεις

Στο πλαίσιο της προσπάθειας «μπαλώματος» των κενών και «εξορθολογισμού των ειδικοτήτων», το υπουργείο Παιδείας αναθέτει στους εκπαιδευτικούς διδακτικά αντικείμενα τα οποία θεωρεί πλησιέστερα προς την ειδικότητά τους, όπως συμβαίνει κατά κόρον τις τελευταίες δεκαετίες.

Για το θέμα υπάρχει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, με θέμα «Οδηγίες για τις αναθέσεις των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου για το σχ. έτος 2014-2015», στην οποία, μεταξύ άλλων, καθορίζεται ότι τα Μαθηματικά μπορούν να ανατεθούν σε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 19 και ΠΕ 20 (με βασικό πτυχίο Πληροφορικής) και ΠΕ 04 (φυσικών επιστημών). «Η επιλογή για τη διδασκαλία των μαθηματικών από μη πτυχιούχους μαθηματικούς είναι αυτονόητο ότι υποβαθμίζει τη Μαθηματική παιδεία στην εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οπως επισημαίνει, «βασική συνιστώσα της αναβάθμισης είναι η διδασκαλία των Μαθηματικών να γίνεται από καθηγητές Μαθηματικών ΠΕ 03 ή και από εκπαιδευτικούς που είναι κάτοχοι πτυχίου Μαθηματικού ως δεύτερο πτυχίο, οι οποίοι πέραν της γνωστικής επάρκειας διαθέτουν και την αντίστοιχη διδακτική επάρκεια και μέσω των σπουδών τους αλλά και μέσω ειδικών σπουδών, σεμιναρίων και επιμορφώσεων στη Διδακτική των Μαθηματικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ