Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Με επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στις 3 Σεπτέμβρη για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Την εισήγηση έκανε ο Ακελ Τακάζ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης, που αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη, στο ρόλο των ιμπεριαλιστών και στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παρευρισκομένων, καθώς και συζήτηση για τη δράση αλληλεγγύης που θα πρέπει να αναλάβει η ΕΕΔΔΑ για την Παλαιστίνη, αφού το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι κύρια πρόβλημα κατοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που επιδόθηκε στον Ακελ Τακάζ.

Στο ψήφισμα που κατέληξε η εκδήλωση σημειώνεται:

«Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ καταδικάζουμε την πολιτική βίας κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας από την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς που ισοπέδωσαν τη Γάζα και κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 2.000 Παλαιστίνιους αμάχους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, καθώς και τις επιθέσεις, τις συλλήψεις, τη φυλάκιση χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων, την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Οχθη, καθώς και τον εδώ και 7 χρόνια αποκλεισμό της Γάζας.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και τον ΟΗΕ που στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του την ισραηλινή κυβέρνηση, καθώς και την ελληνική συγκυβέρνηση που εξακολουθεί να κλείνει συμφωνίες, στρατιωτικές και εμπορικές, με το Ισραήλ.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων Παλαιστινίων και όλων των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
  • Τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη.
  • Τον χωρίς όρους τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
  • Το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Για μια Παλαιστίνη ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ειρηνική, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ