Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάλη ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και στην εμπλοκή της Ελλάδας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, η οποία ξεκινά σήμερα

  • Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουαλία, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλιστικού πολιτικο-στρατιωτικού συνασπισμού. Ιδιαίτερο αντικείμενό της είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στο φόντο των αιματηρών εξελίξεων στην Ουκρανία και της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
  • Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, που δεν υπηρετούν το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά το στόχο του εγχώριου κεφαλαίου για αυξημένη συμμετοχή στο μοίρασμα της λείας. Ευθύνες, όμως, έχουν και εκείνες οι δυνάμεις, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, που θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟικό και κάθε ιμπεριαλιστικό σχηματισμό, που τόσα δεινά προκαλούν στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα όλων των χωρών.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ