Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπερασπίζονται την κυριακάτικη αργία

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΝΟΤΟΣ COM. ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ», στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας μαζικά στις 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που κήρυξε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε έξω από το κατάστημα, το πρωί της Κυριακής.

Η εργοδοσία, τις προηγούμενες μέρες, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι από την Κυριακή 31 Αυγούστου και κάθε Κυριακή το κατάστημα θα λειτουργεί στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης της κυβέρνησης για λειτουργία των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όλο το χρόνο.

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν και αποφάσισαν οι ίδιοι να προχωρήσουν σε κινητοποίηση με τη στήριξη του κλαδικού σωματείου εμποροϋπαλλήλων με αίτημα: Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, όχι στην λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Στο πλευρό των απεργών βρεθήκαν μαζικά το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία της πόλης καθώς και η ΠΟΕΕΠ.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση της επόμενη Κυριακή, 6 Σεπτέμβρη. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ