Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αθλητικό camp στο Βόλο

Μπροστά στην προετοιμασία του Φεστιβάλ της, η Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει στο Βόλο αθλητικό camp γνωριμίας με αθλήματα του στίβου στις 4 και 5 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία πολύμορφη δραστηριότητα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παρέμβασης γύρω από το δικαίωμα της νεολαίας στην άθληση και στη φυσική αγωγή, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αντίστοιχη εκδήλωση στο χώρο του Φεστιβάλ.

Οι δραστηριότητες αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες. Στόχο έχουν να έρθουν οι νέοι άνθρωποι σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων -αδιέξοδα, ανασφάλεια, ατέλειωτο κυνήγι για το μεροκάματο, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, εμπορευματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, υποβάθμιση σχολικού και σωματειακού αθλητισμού κλπ.- στερούν το δικαίωμα στην άθληση, μετατρέποντάς το σε πολυτέλεια, σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.

Παράλληλα, μέσα από το αθλητικό camp, η ΚΝΕ θέλει να συμβάλει ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ