Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση για διορισμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από κάλεσμα των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ με αιχμή το ζήτημα των διορισμών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Στο μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, από τη Θράκη όπου πραγματοποιεί περιοδεία, επανέλαβε πως γίνονται προσπάθειες να πειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ανατροπή του κανόνα 1 προς 10 που αφορά διορισμούς - αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ και να προκηρυχθούν από το Γενάρη θέσεις για 10.000 εκπαιδευτικούς. «Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που μπορούμε με αναπληρωτές να καλύψουμε τα κενά μας. Τα κενά μας από την ερχόμενη χρονιά θα πρέπει να τα καλύπτουμε με οργανικές θέσεις με τη διαφανή διαδικασία του ΑΣΕΠ», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Ανδρ. Λοβέρδος.

Πέρα, πάντως, από τις εξαγγελίες και τα ευχολόγια για διορισμούς το 2015, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου, τα σχολεία θα ανοίξουν με κενά, αφού το πρώτο κύμα αναπληρωτών θα φτάσει στις 5 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ