Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι αθλητικές δραστηριότητες σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων

Από το λαϊκό αγώνα δρόμου το 2011
Από το λαϊκό αγώνα δρόμου το 2011
Οι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν συστατικό στοιχείο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από τα πρώτα του βήματα. Ετσι και φέτος, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον, θα διοργανωθεί αθλητικό camp με μια σειρά δραστηριότητες.

Αξίζει να θυμίσουμε στους παλιούς φίλους του Φεστιβάλ, αλλά και να μάθουν οι νεότεροι ότι στο 3ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το 1977, οργανώθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αγώνες ποδοσφαίρου (με τη συμμετοχή έξι ερασιτεχνικών ομάδων), αγώνας μπάσκετ (με δύο ομάδες) και λαϊκός ανώμαλος δρόμος (όπου έτρεξαν 56 νέοι). Βόλεϊ, μπάσκετ, σκάκι, πινγκ πονγκ και λαϊκός ανώμαλος δρόμος είναι τα αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έγινε το 1980, όπου το περίπτερο του αθλητισμού εμπλουτίστηκε με συζητήσεις για τα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και για την Ολυμπιάδα της Μόσχας, που μόλις είχε ολοκληρωθεί, με τη συμμετοχή μάλιστα στη συζήτηση και Σοβιετικών Ολυμπιονικών.

Από την ανασυγκρότηση της ΚΝΕ και μετά, το σκάκι είναι μόνιμος σύντροφος όλων των Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα διοργανώνονται σταθερά και συζητήσεις για τον αθλητισμό.

-- Το 2004, τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κόντρα στο ζοφερό κλίμα της εμπορευματοποίησης των Αγώνων, η ΚΝΕ διοργανώνει στο πλαίσιο του 30ού Φεστιβάλ έναν λαϊκό αγώνα δρόμου 14 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε από το χώρο του Φεστιβάλ στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και τερμάτισε πάλι στην Πανεπιστημιούπολη.

Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων στο περσινό αθλητικό camp
Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων στο περσινό αθλητικό camp
-- Το 2010, που το Φεστιβάλ πάει για πρώτη φορά στον όμορφο χώρο του πάρκου «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, διοργανώνεται και πάλι στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, που αυτή τη φορά είναι 5 χιλιόμετρα και αφιερώνεται στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με σημαντικούς παράγοντες του αθλητισμού να στηρίζουν με δηλώσεις τους αυτή την πρωτοβουλία και πλήθος κόσμου να συμμετέχει στον αγώνα. Το εγχείρημα επαναλαμβάνεται και την επόμενη χρονιά, ενώ από το 2012 διευρύνεται ακόμα περισσότερο.

-- Το 2012 η ΚΝΕ διοργανώνει για πρώτη φορά αθλητικό camp. Ετσι, οι αθλητικές εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο κεντρικό τριήμερο του 38ου Φεστιβάλ, αλλά διαρκούν 9 μέρες και περιλαμβάνουν τόσο αθλητικούς αγώνες όσο και συζητήσεις, σεμινάρια και επιδείξεις. Πρωταρχικός στόχος του camp είναι ν' αναδειχθεί η σημασία και η αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες. Επίσης, στόχος είναι η διαμόρφωση ρεύματος διεκδίκησης μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά.

Με αυτό τον προσανατολισμό, το αθλητικό camp διοργανώθηκε και πέρσι, ενώ στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ έγινε επίσης, στα μέσα Ιούνη, ένα διήμερο επιδείξεων αφιερωμένο στα μαχητικά αθλήματα με μεγάλη επιτυχία.

Το φετινό πρόγραμμα του αθλητικού camp

Ετσι και φέτος διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το αθλητικό camp στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» και θα ολοκληρωθεί με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αθλητικού camp περιλαμβάνει:

-- 13 Σεπτέμβρη, στις 18.00: Ποδηλατικός γύρος του πάρκου για παιδιά.

-- 13 - 14 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ 3on3.

-- 18 - 19 Σεπτέμβρη, στις 19.30: Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων.

-- 18 Σεπτέμβρη στις 19.30: Επίδειξη simultane με την Αννα - Μαρία Μπότσαρη, GM γυναικών.

-- 19 Σεπτέμβρη στις 19.30: Τουρνουά σκακιού blitz.

-- 20 Σεπτέμβρη στις 9.30: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου (Αφετηρία: είσοδος πάρκου «Αντ. Τρίτσης» - Λεωφόρος Δημοκρατίας, Τερματισμός: κεντρική πλατεία Ιλίου).

Δηλώσεις συμμετοχής για το αθλητικό camp μπορούν να αποστέλλονται με e-mail στις διευθύνσεις: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr ενώ μπορούν να κλείνονται και τηλεφωνικά στο 698.7706.814.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ