Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γκρίνιες για τη «μονόπλευρη διεύρυνση»

Γκρίνιες για τη διεύρυνση στο εσωκομματικό πεδίο στη ΝΔ

Eurokinissi

Γκρίνιες για τη διεύρυνση στο εσωκομματικό πεδίο στη ΝΔ
Καθώς όλα δείχνουν ότι παρασκηνιακά εντείνονται οι διεργασίες για τον «επαναπατρισμό» στη ΝΔ στελεχών που την εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια ή για συνεργασία με δυνάμεις του χώρου, στο πλαίσιο συγκρότησης μιας ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης - πόλου τού υπό αναμόρφωση αστικού πολιτικού συστήματος, μερίδα στελεχών της διαμαρτύρεται για τη «μονόπλευρη» όπως λένε διεύρυνση, εκτιμώντας ότι απομακρύνει τη ΝΔ απ' τον «ορφανό, αυτή τη στιγμή, μεσαίο χώρο».

Πολλοί είναι αυτοί, κυρίως του λεγόμενου «καραμανλικού» στρατοπέδου, αλλά όχι μόνο, που δε βλέπουν με καλό μάτι την ανάθεση σε στελέχη όπως ο Α. Γεωργιάδης και ο Μ. Βορίδης της εκφώνησης του προσκλητηρίου σε «όσους αυτοπροσδιοριζόμαστε ως δεξιοί», όπως πρόσφατα δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο βουλευτής Γ. Βλάχος δήλωσε ότι στη ΝΔ μπορούν να επιστρέψουν μόνο όσοι ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για όσα έχουν κάνει και πει, παραπέμποντας στις βαριές κατηγορίες που αντήλλασσαν μέχρι προ ολίγου καιρού η ΝΔ με τον ΛΑ.Ο.Σ. και τους ΑΝΕΛ.

Και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, απορρίπτει τη διεύρυνση της ΝΔ με στελέχη των ΑΝΕΛ και άλλα που αποχώρησαν απ' αυτήν τα τελευταία χρόνια. «Δεν είμαι διατεθειμένος και δεν πρόκειται να καθίσω στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια με αποκαλούσαν "γερμανοτσολιά και φασίστα"» αναφέρει, κι ακόμα υποστηρίζει ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να συμπορεύεται με δυνάμεις που δεν έχουν ευρωπαϊκή κατεύθυνση και έχουν στοιχεία λούμπεν. Πρέπει να εκφράσει έναν κόσμο που κινείται στο κέντρο και σήμερα δεν έχει έκφραση».

Ο Μ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει, με τη σειρά του, πως «η διεύρυνση δεν μπορεί να περιοριστεί σε ευκαιριακές μετεγγραφές. Για να είναι η ΝΔ μεγάλο κόμμα, πρέπει να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., σε συνέντευξή του, στο «Εθνος» δηλώνει έτοιμος να πάρει μέρος στη διαδικασία αναμόρφωσης της «κεντροδεξιάς», ως διαδικασίας άρρηκτα συνδεδεμένης με τη συνολικότερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού και την αλλαγή μείγματος πολιτικής, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της αστικής τάξης, διαψεύδει ωστόσο σενάρια επιστροφής του στη ΝΔ.

Εμφάνιση έκανε και ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που ξεχειλίζει εθνικισμό και αντικομμουνισμό, αναφέρει πως εάν η Νέα Δημοκρατία δεν προσεγγίσει πιο ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, άλλος πολιτικός φορέας θα προσπαθήσει να ενοποιήσει τη Δεξιά. «Είτε η ΝΔ πρέπει να στραφεί προς δεξιότερες κατευθύνσεις ώστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο αυτών των ψηφοφόρων, είτε το κενό που υπάρχει θα πληρωθεί από κάποιον δεξιό σχηματισμό ο οποίος θα προσπαθήσει να ενοποιήσει όλους αυτούς τους ψηφοφόρους σε ένα δεξιό σχήμα πολιτικά ανεκτό. Με ένα τέτοιο δεξιό κόμμα, με χαρακτηριστικά γαλλικού γκολικού κόμματος, η ΝΔ θα μπορεί να συνεργαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά για τις διεργασίες στο χώρο.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί κεντροδεξιάς εγκάλεσε τη ΝΔ για διάλυση «των αρχών και υποθηκών του ιδρυτή της» και δήλωσε για το κόμμα του «παρών» στις διεργασίες αναμόρφωσης του χώρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλά κρατούν οι διεργασίες(2018-04-21 00:00:00.0)
«Υπηρέτης» αντιλαϊκών σχεδιασμών και κάλπικων διλημμάτων(2016-07-05 00:00:00.0)
«Νέο» κόμμα με παλιά υλικά(2016-04-09 00:00:00.0)
Διαβούλια και δηλώσεις για τη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό(2015-01-31 00:00:00.0)
Με περιεχόμενο και στόχους βαθιά αντιλαϊκούς(2014-02-02 00:00:00.0)
Σενάρια και διεργασίες μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.(2011-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ