Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Να εξισωθούν στους αγωνιστές των διαφόρων ιστορικών περιόδων

Το θέμα της εξίσωσης των διαφορών στις συντάξεις και τα ευεργετήματα αναπηρίας ανάμεσα στους αγωνιστές της περιόδου '40-'41 με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα, έφερε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας ότι άμεσα πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο υπουργός A. Τσοχατζόπουλος παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια διαφορά στα ευεργετήματα», προσθέτοντας, «λυπούμαι γιατί πράγματι υπάρχουν διαφοροποιήσεις». Επιχειρώντας δε, να δικαιολογήσει την κατάσταση, υποστήριξε ότι «από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει η απαραίτητη κατανόηση», καθώς και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας το σύνολο των προβλημάτων» και πρόσθεσε ότι «θα ρυθμιστεί το θέμα του αφορολόγητου». Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στις νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1980 και μετά, λέγοντας ότι μόνο τη δεκαετία του '80 κατέστη δυνατή η αποκατάσταση των αγωνιστών.

Παίρνοντας το λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επισήμανε το τραγικό της υπόθεσης, αναρωτώμενη αναφορικά με τις άδειες περιπτερού για το «πώς γίνεται να μιλάμε για έλλειψη αναπήρων όταν δε συμπεριλαμβάνουμε αγωνιστές», θέτοντας επίσης το ερώτημα τού «γιατί δεν αναπροσαρμόζεται το κατώτατο όριο 800.000 δραχμών» με αποτέλεσμα να μη γίνονται δεκτές αιτήσεις για άδειες περιπτερού σε αναπήρους επειδή έχουν εισόδημα μόλις 1.100.000 δραχμών!

Παράλληλα, αναφερόμενη σε αίτημα αναπήρων της Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα, σημείωσε ότι «πρέπει να βρεθεί» το κονδύλι των «4 εκατομμυρίων δραχμών για αεροθεραπεία 70 ανθρώπων», λέγοντας μάλιστα ότι αντιστοιχεί σε 14 χιλιάδες δραχμές σε κάθε βουλευτή! Πάντως, σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, θύμισε ότι και «επί Τσοβόλα είχαν καταργηθεί επιδόματα αναπηρίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ