Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία στην «Ανακύκλωση» στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πελοποννησιακής Εταιρείας Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, που βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας δεδουλευμένα, καθώς και την καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς, τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των μέτρων ατομικής προστασίας τους. Στο τέλος της μέρας, η εργοδοσία κατέβαλε τα δεδουλευμένα.

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Είχαν προηγηθεί εξορμήσεις - περιοδείες σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ και σε άλλους χώρους δουλειάς του νομού Αρκαδίας από τη σωματειακή επιτροπή του εργοστασίου και μέλη της διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στα καταστήματα και στις Ανώνυμες Εταιρείες του Νομού Αρκαδίας, με στόχο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα στην Ανακύκλωση και να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην απεργία.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του κλαδικού συνδικάτου, είχαν οργανώσει πολυήμερη απεργία με τα ίδια αιτήματα τον περασμένο Φλεβάρη. Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων και αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ "Πελοποννησιακή Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΕ", στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, δουλεύουν στα σκουπίδια μας σε άσχημες συνθήκες εργασίας και αμείβονται, μετά από κινητοποιήσεις τους, με ψίχουλα.

Αυτά είναι συνέπεια της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμμάτων και θα δούμε και ακόμη χειρότερα μετά από την εξ ολοκλήρου παράδοση της διαχείρισης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ