Κυριακή 24 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Φόρος κατακέφαλα

Ετριβαν τα μάτια τους πολλοί μικρομεσαίοι αγρότες, όταν είδαν τα ποσά που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώσουν για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Για παλιό σπίτι και μια αχυρώνα σε ένα μικρό οικόπεδο στο χωριό, και λίγα στρέμματα αγροτικής γης καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ, σε μια περίοδο, μάλιστα, που το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί και τα αγροτικά νοικοκυριά δεν έχουν, πλέον, χρήματα ούτε για το φαΐ και τα φάρμακα.

Οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι «υπάρχουν κάποια λάθη που θα διορθωθούν» δεν ικανοποιούν τους αγρότες, που δηλώνουν πως δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ευρώ.

Τη φορολόγηση μόνο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας ζητά το ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους. Το μέγεθος της φοροεπιδρομής αποκαλύπτεται και από το γεγονός του επιπλέον καταλογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, από όσα αρχικά είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση.

Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.

Το ΚΚΕ ζητάει την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε μέρα άλλη άποψη και για τα φορολογικά(22/8/2014)
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων(2/11/2013)
ΑΤΙΤΛΟ(14/12/2012)
Μιλάει το πρόγραμμά τους(9/9/2009)
ΝΕΑ ΒΑΡΗ για τους φορολογούμενους(6/1/1998)
Παραμένουν τα προνόμια όλων των μεγαλοσχημόνων(24/1/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org