Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οπερα για παιδιά στο Ηρώδειο

«Χένσελ και Γκρέτελ» από τη Λυρική Σκηνή
«Χένσελ και Γκρέτελ» από τη Λυρική Σκηνή
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται όπερα για παιδιά. Πρόκειται για την επιτυχημένη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο «Χένσελ και Γκρέτελ» του Χούμπερντινγκ, που θα παιχτεί στο Ηρώδειο, αύριο και μεθαύριο (9μμ).

Το έργο παρουσιάζεται διασκευασμένο, ώστε να γοητεύει τα παιδιά και να τα παρασύρει στην πλοκή του μύθου. Συνδυάζει την πρόζα, τη μουσική και το λυρικό τραγούδι, καθώς στην παράσταση έχουν ενταχθεί τα πιο μελωδικά κομμάτια της όπερας. Το παραμύθι αφηγείται τις περιπέτειες του Χάνσελ και της αδελφής του Γκρέτελ, που, μαζεύοντας φράουλες στο δάσος, χάνονται. Μετά από συναντήσεις με πτηνά, νάνους, ξωτικά και αερικά, θα συναντήσουν τρεις καλές νεράιδες, που θα τους προστατεύσουν από το σκοτάδι. Το πρωινό βρίσκει τα παιδιά μπροστά σε ένα καραμελόσπιτο. Τα αδέλφια κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και να τρώνε ευτυχισμένα, μέχρι τη στιγμή που θα ακουστεί η φωνή της κακιάς μάγισσας...

Η όπερα παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Δημήτρη Κατσίμπα, μουσική διασκευή Βίκυς Στυλιανού, σκηνοθεσία, κείμενο πρόζας και θεατρική διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά, κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή, χορογραφίες Ρωξάνης Παπανικόλα. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τζούλια Σουγλάκου, Μιχάλης Κατσούλης, Ελένη Δάβου, Μαρία Γουσέτη, Αντζελα Ξύδη, Κάτια Πάσχου, Ελπινίκη Ζερβού, Χρυσάνθη Βελουδάκη, Ελένη Ζιώγα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ