Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ασημένια... άλματα

Τη... δυσμενή παράδοση που είχε στους τελικούς έσπασε ο Λούης Τσάτουμας στη Ζυρίχη

Associated Press

Τη... δυσμενή παράδοση που είχε στους τελικούς έσπασε ο Λούης Τσάτουμας στη Ζυρίχη
Ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ ήταν αυτοί που πρόσφεραν τις μοναδικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ζυρίχης, κατακτώντας και οι δύο το ασημένιο μετάλλιο στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Στα αξιοσημείωτα και η εμφάνιση της ομάδας στα 4Χ100 γυναικών έστω και εάν δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ: Καθάρισε νωρίς...

Στο μήκος ο Τσάτουμας κατάφερε στην ελβετική πόλη να σπάσει την... κατάρα των κακών εμφανίσεων σε τελικούς τα τελευταία χρόνια που τον συνόδευε και με καλύτερο άλμα στα 8,15 μ. ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Μάλιστα, ο Ελληνας άλτης πέτυχε την επίδοση στο πρώτο άλμα του τελικού ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειές του κινήθηκαν σε πιο χαμηλά επίπεδα (7,83, 7,86, 7,72, ένα άκυρο), την ώρα που οι συναγωνιστές του αύξαναν τις επιδόσεις (π.χ., ο Γάλλος Γκομίς με άλματα στα 8,12 και 8,14). Ας σημειωθεί ότι όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο Λούης Τσάτουμας αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο άλμα του. Ο ίδιος ο αθλητής με δηλώσεις του μετά την επιτυχία του αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα κρίνει την αγωνιστική πορεία για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε σημαντικό σταθμό στην καριέρα του την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Ευρώπη. Στο ίδιο αγώνισμα κυριάρχησε ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γκρεγκ Ράδερφορντ, που με καλύτερο άλμα στα 8,29 πήρε χωρίς πρόβλημα την πρώτη θέση του βάθρου. Μάλιστα, ο Βρετανός άλτης είχε δύο ακόμη άλματα πάνω από τα 8,20 πιστοποιώντας έτσι την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τρίτος αναδείχθηκε ο Γάλλος Καφετιάν Γκομίς, που αν και κυνήγησε να αρπάξει τη δεύτερη θέση από τον Τσάτουμα τελικά έμεινε ένα σκαλί πιο κάτω.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ: Ασημένια ...ελέω Σιντόροβα

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό η Στεφανίδη βρέθηκε στη δεύτερη θέση του επί κοντώ

Eurokinissi

Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό η Στεφανίδη βρέθηκε στη δεύτερη θέση του επί κοντώ
Συναρπαστική ήταν η μάχη για διάκριση που έδωσε και η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, το φινάλε του οποίου την βρήκε στο δεύτερο σκαλοπάτι στο βάθρο και ενώ προηγουμένως είχε φθάσει και μια ανάσα πριν το χρυσό. Σε έναν από τους καλύτερους από πλευράς εξέλιξης τελικούς επί κοντώ γυναικών τα τελευταία χρόνια, η Στεφανίδη με καλύτερο άλμα στα 4,60 μ., τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα. Προηγουμένως είχε αγγίξει το χρυσό αφού η αποτυχία των βασικών της αντιπάλων (Κρασάνοβα, Ρίζιχ) να περάσουν τα 4,65 μ. έφερνε την Ελληνίδα άλτρια στην πρώτη θέση έχοντας καλύτερη επίδοση στα 4,60. Ωστόσο, η τέταρτη και εκτός μεταλλίων μέχρι το τελευταίο άλμα Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόραβα στην 3η προσπάθειά της έκανε την έκπληξη περνώντας τα 4,65 και αλλάζοντας τα δεδομένα. Ετσι η Στεφανίδη βρέθηκε δεύτερη, η επίσης Ρωσίδα Κρασάνοβα τρίτη (4,60 με την τρίτη) και εκτός μεταλλίων έμεινε η Γερμανίδα Ρίζιχ (επίσης 4,60 αλλά με χειρότερες επιδόσεις στα προηγούμενα άλματα). Επίσης, στον τελικό του επί κοντώ συμμετείχε και η Νικόλ Κυριακοπούλου, ωστόσο οι επιδόσεις της έμειναν στα χαμηλά έχοντας μόλις μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,35 μ, ενώ απέτυχε στα 4,45 μ., μένοντας από νωρίς εκτός συνέχειας και στην 7η θέση της κατάταξης.

4Χ400 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Για μια ...ανάσα εκτός τελικού

Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα στα 4Χ100, που μπορεί για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου να μην πήρε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος ωστόσο η επίδοση που σημείωσαν τα κορίτσια της ομάδας θεωρείται η καλύτερη φετινή αλλά και η καλύτερη τα τελευταία 10 χρόνια. Οι τέσσερις αθλήτριες, Κοκλώνη, Πεσιρίδου, Φέρρα και Μπελιμπασάκη, ήταν έκτες στην προκριματική σειρά τους με χρόνο 43.81 ενώ η 5η Σουηδία που προκρίθηκε στον τελικό είχε χρόνο 43.80. Η συνολική θέση της ελληνικής ομάδας ήταν η 9η στη γενική κατάταξη.

Εμειναν στα... χαμηλά

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκαν οι εμφανίσεις των υπόλοιπων αθλητών της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν σε τελικούς, οι επιδόσεις των οποίων τους κράτησαν στα χαμηλά. Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στον τελικό του επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου και με καλύτερο άλμα στα 5,60 μ. κατέλαβε, τελικά, την 7η θέση. Ο Ελληνας πρωταθλητής, αν και ξεκίνησε καλά περνώντας με την πρώτη του προσπάθεια τα 5,40 μ., τα 5,50 μ. και τα 5,60 μ., όμως στη συνέχεια είχε τρία αποτυχημένα άλματα στα 5,65 μ. και δεν κατάφερε να πλησιάσει στα μετάλλια. Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε στον τελικό του τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης που με καλύτερο άλμα στα 16,39 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια πήρε τη 10η θέση μεταξύ των 12 του τελικού. Την έβδομη θέση, με χρόνο 20.53, κατέλαβε ο Λυκούργος Τσάκωνας στον τελικό των 200 μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ