Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Αργυρή» τριάδα στην ανοικτή θάλασσα

Η ελληνική τριάδα με το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ. της ανοικτής θάλασσας

Eurokinissi

Η ελληνική τριάδα με το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ. της ανοικτής θάλασσας
Μπορεί αγωνιζόμενοι ατομικά στα αγωνίσματά τους να μην κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, ωστόσο όταν βρέθηκαν όλοι μαζί ήρθε και η επιτυχία. Ο λόγος για την τριάδα της ελληνικής αποστολής αποτελούμενη από τους Σπύρο Γιανιώτη, Αντώνη Φωκαΐδη και Κέλυ Αραούζου, η οποία κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό των 5χλμ. ανοικτής θάλασσας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου στο Βερολίνο. Η ελληνική τριάδα εξ αρχής έδειξε τις προθέσεις της, καθώς από το ξεκίνημα βρέθηκε εντός των πρώτων θέσεων της κούρσας, σε ελάχιστη απόσταση από την ολλανδική ομάδα που προπορευόταν. Τελικά, η ελληνική ομάδα κράτησε αυτήν τη θέση μέχρι το τέλος σημειώνοντας χρόνο 56.05.5. Την πρωτιά πήρε η Ολλανδία με χρόνο 55.47.8, ενώ τρίτη ήταν η Γερμανία με 56.14.8. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη διάκριση για την ελληνική αποστολή στη φετινή διοργάνωση. Παράλληλα, είναι το τρίτο συνεχές μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο ομαδικό, μετά το χρυσό του 2010 στη λίμνη Μπάλατον (με την ίδια τριάδα) και το ασημένιο του 2012 στο Πιομπίνο (με Αραούζου, Αρνιακό και Καλαφάτη). Επίσης, και κατά τη διάρκεια του περσινού παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου η ελληνική τριάδα είχε τερματίσει και τότε στη δεύτερη θέση.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Στην 4η θέση στο Κόμπο

Πολύ καλή παρουσία είχε η ελληνική ομάδα του Κόμπο στο τελικό του αγωνίσματος η οποία κατετάγη 4η συγκεντρώνοντας 85,7333 στο σύνολο. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Μαλκογεώργου, Φλωρεντία Μάντζιου, Πολυξένη Σαραντίδη, Σοφία Τσιπουρίδη και Δέσποινα Τζώρτσου. Πρώτη κατετάγη η Ουκρανία που πήρε και το χρυσό μετάλλιο με 94,4333 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Ισπανία βαθμολογούμενη με 93,0333 ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία συγκεντρώνοντας 90,3333 βαθμούς.

Αντίθετα, η 6η ήταν η θέση που συνόδευσε τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στα αγωνίσματα της συγχρονισμένης. Εκεί βρέθηκε η αποστολή του ομαδικού αποτελούμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αθανασία Τσόλα, Δέσποινα Τζώρτσου, Σοφία Μαλκογεώργου και Φλωρεντία Μάντζιου. Μια από τα ίδια και για το ντουέτο των Ευαγγελίας Παπάζογλου και Ευαγγελίας Κουτίδη, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και η Πλατανιώτη στο σόλο.

ΚΟΛΥΜΗΒΗΣΗ: Πρεμιέρα στα... ρηχά

Στα...ρηχά κινήθηκαν οι ελληνικές συμμετοχές στην πρεμιέρα των αγώνων κολύμβησης που περιλάμβαναν τη συμμετοχή 6 αθλητών.

Η Κριστέλ Βουρνά στα 50μ πεταλούδα κατετάγη 20ή στο σύνολο των προκριματικών σημειώνοντας χρόνο 27.07. Στα 50μ πεταλούδα ανδρών δε δικαιώθηκαν οι ελπίδες για κάποια διάκριση παρά την τετραπλή συμμετοχή που υπήρχε. Kαλύτερη επίδοση ήταν αυτή του Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος με χρόνο 24.24 ήταν 21ος στο σύνολο. Από την πλευρά τους, οι Χρήστος Κατραντζής και Ανδρέας Βαζαίος που αγωνίστηκαν στην 4η προκριματική σειρά πήραν τη 41η και 43η θέση της Γενικής κατάταξης με χρόνο 25.73 και 25.75. Στο ίδιο αγωνίσματα ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης, ήταν 51ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 25.11. Στα 100μ πρόσθιο ο Γιάννης Καρπουζλής έμεινε 35ος με 1:02.44.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ