Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ
Βελτίωση μετά τη... σφαλιάρα

Η σφαλιάρα (έστω και φιλική) από την ήττα κόντρα στη Λιθουανία με 86-67 φαίνεται να ξύπνησε για τα καλά την Εθνική ανδρών, που στη συνέχεια, παρουσιαζόμενη σαφώς βελτιωμένη, σημείωσε δύο νίκες, επί της Σλοβενίας με 79-71 και της Ν. Ζηλανδίας με 95-65 στο διεθνές τουρνουά της Λιθουανίας όπου συμμετέχει.

Οι διεθνείς του Φώτη Κατσικάρη μετά τη μέτρια απόδοση κόντρα στους οικοδεσπότες, όπου εμφάνισαν αδυναμία στο να επιβάλουν το ρυθμό τους αλλά και προβλήματα στην άμυνα, άλλαξαν πρόσωπο στη συνέχεια. Κόντρα στους Σλοβένους η απόδοση ήταν σαφώς ανώτερη έχοντας ως όπλο την πολύ καλή λειτουργία της περιφέρειας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ακόμα καλύτερα εξελίχθηκαν τα πράγματα στον τρίτο αγώνα κόντρα στη Ν. Ζηλανδία, με την ελληνική ομάδα να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς της ενώ αυτή τη φορά λειτούργησε και άψογα αμυντικά υποχρεώνοντας τους Νεοζηλανδούς να σημειώσουν μόλις 17 πόντους στο β' μέρος.

Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, οπότε θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στο ΟΑΚΑ (21.15), ενώ θα ακολουθήσει ακόμα ένας αγώνας με τους Τούρκους, αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, όσον αφορά την πορεία της ομάδας δήλωσε ικανοποιημένος, κυρίως από την αντίδραση που είχαν οι παίκτες μετά την ήττα από τη Λιθουανία, ωστόσο, όπως επισήμανε, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης της ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ