Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 - Κυριακή 17 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Χωρίς υποδομές άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας

Οι ελλείψεις απαραίτητων έργων υποδομής αφήνουν έκθετους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες στα καιρικά φαινόμενα και απειλούν την παραγωγή τους. Το ΚΚΕ με πρόσφατες Ερωτήσεις ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία και την άρδευση. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ζήτησε να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΠΕ Ροδόπης, με αφορμή τις βροχοπτώσεις στα μέσα Ιούνη. Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση ακαθάρτων αρδευτικών καναλιών και είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή των οικισμών Αμάραντων, Φύλακα, Καλλιθέας, Ισαλου και Εργάνης.
  • Ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα Χανιά, λόγω της έλλειψης έργων υποδομής, παρόλο που οι αναγκαίες μελέτες για αυτά έχουν εκπονηθεί εδώ και δεκαετίες. Το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των απαραίτητων έργων είναι να υποφέρει μόνιμα από λειψυδρία ένας νομός στον οποίο σημειώνονται από τα υψηλότερα ποσά βροχόπτωσης στη χώρα! Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ ζήτησε τη δημοπράτηση των φραγμάτων της Λεκάνης του Ταυρωνίτη, της λιμνοδεξαμενής του Πλατάνου, των έργων ύδρευσης - άρδευσης του Βορειοανατολικού Αποκόρωνα και την αποκατάσταση των δυο λιμνοδεξαμενών (περιοχή του Ελαφονησίου) καθώς η μία έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και η άλλη ποτέ δε λειτούργησε λόγω κακοτεχνιών.
  • Διεκδίκησε άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης αρδευτικού νερού που απειλούν βαμβακοφυτείες δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων σε πολλές περιοχές του Νομού Καρδίτσας (Κοινότητες Φύλλου, Ιτέας, Συκεώνας, Ερμητσίου, Αστρίτσας, Ματαράγκας και Πέτρινου), με δραματικές επιπτώσεις για χιλιάδες αγρότες, με δεδομένο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η βαμβακοκαλλιέργεια είναι μονοκαλλιέργεια.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ