Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 - Κυριακή 17 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πουλάνε κάτω από το κόστος

Σε εξευτελιστικές τιμές, ακόμα και κάτω του κόστους, αναγκάζονται να πουλούν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί τα προϊόντα τους στους μεγαλέμπορους.

Τελευταίο παράδειγμα οι ροδακινοπαραγωγοί για τους οποίους το ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσε τον προηγούμενο μήνα ανέφερε πως για μια ακόμη χρονιά «βλέπουν τον ιδρώτα τους να μένει ουσιαστικά στο χωράφι ή να ξεπουλιέται σε μεγαλέμπορους κάτω και από 20 λεπτά/κιλό και κάτω από το κόστος παραγωγής», ενώ την ίδια στιγμή «λειτουργεί η περίφημη ψαλίδα τιμών μεταξύ παραγωγού και εργαζόμενου καταναλωτή με τιμές στο ράφι 8-9 φορές πολλαπλάσιες και απλησίαστες για το συνέχεια μειούμενο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών». Με την ίδια Ερώτηση κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η διάθεση και της φετινής σοδειάς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών καθώς και σε αξιοποίηση κάθε δυνατότητας να απορροφηθεί αυτή από νοσοκομεία, στρατό, παιδικούς σταθμούς κ.ά.

Αντίστοιχα, στις αρχές της φετινής χρονιάς οι κομμουνιστές βουλευτές ανέδειξαν τις εξευτελιστικές τιμές για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών. Σε Ερώτηση που κατέθεσαν κατήγγειλαν ότι οι παραγωγοί στο Ν. Αρτας αναγκάζονται να πουλάνε σε τιμές της τάξης των 8 λεπτών για τα επιτραπέζια και των 3 λεπτών για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ