Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Ψηφίσματα καταδίκης του ισραηλινού εγκλήματος

Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου μετά από πρόταση του Στρατή Κόρακα, εκλεγμένου με το ΚΚΕ περιφερειακού συμβούλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σε αυτό σημειώνεται: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα:

1. Καταδικάζει απερίφραστα τη γενοκτονία και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τη γενοκτόνα πολιτική του Ισραήλ και να διακόψει κάθε συνεργασία (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική) μαζί του.

2. Απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της εγκληματικής ισραηλινής επιδρομής και την αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τη Γάζα και τη Δυτική Οχθη.

3. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό και στηρίζει τον αγώνα του για ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, διάλυση των ισραηλινών εποικισμών στο παλαιστινιακό έδαφος και γκρέμισμα του επαίσχυντου τείχους, απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και επιστροφή των προσφύγων στον τόπο τους.

4. Αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση και στα κόμματα της Βουλής».

Ψηφίσματα καταδίκης της επίθεσης του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού εξέδωσαν τα Δημοτικά Συμβούλια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης μετά από πρόταση των κομμουνιστών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με τα ψηφίσματα καταγγέλλεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται σε εξέλιξη από το κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και απαιτείται: Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής. Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού και η άρση κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Επίσης με ψήφισμά του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ισραηλινή ιμπεριαλιστική επέμβαση και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ