Τρίτη 5 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Επισπεύδονται οι διαδικασίες παραχώρησης

Επισπεύδει η κυβέρνηση τις διαδικασίες εκχώρησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας σε ξένα και ντόπια μονοπώλια. Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, και αποστέλλονται για δημοσίευση δύο Υπουργικές Αποφάσεις για την «έρευνα και εκμετάλλευση» κοιτασμάτων.

Η πρώτη αφορά στην προκήρυξη Διεθνούς Γύρου Παραχωρήσεων των Δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στις 20 θαλάσσιες περιοχές (blocks) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η υποβολή προσφορών θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα διαρκέσει έξι μήνες.

Η δεύτερη Απόφαση αφορά στο Διεθνή Διαγωνισμό υποβολής προσφορών για τις τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα («Αρτα - Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία», «Βορειοδυτική Πελοπόννησος»), για τις οποίες είχε κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από την εταιρεία «ENEL» στα μέσα Απρίλη. Με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι 90 ημέρες από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Ο Γ. Μανιάτης δεν παρέλειψε να τονίσει σε δήλωσή του ότι η κυβέρνηση δημιούργησε «τις απαραίτητες προϋποθέσεις και το αναγκαίο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για επιτυχείς, αποτελεσματικές και ασφαλείς εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια από σοβαρές εταιρείες της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ