Κυριακή 3 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσιο πρόγραμμα και φέτος στο «Mαθητικό Στέκι»

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές στο Μαθητικό Στέκι στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές στο Μαθητικό Στέκι στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Μαθητές από κάθε συνοικία της Αθήνας και του Πειραιά δίνουν και φέτος το δικό τους ραντεβού στο «Μαθητικό Στέκι» του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στις 18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον.

Το «Μαθητικό Στέκι» θα στηθεί και φέτος σε μια πανέμορφη γωνιά του Πάρκου, δίπλα στη λίμνη, και θα «ζωντανέψει» μέσα από τις πολύμορφες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Στη μαθητική σκηνή και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων θα εμφανιστούν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες αλλά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το δικό τους στίγμα θα δώσουν και πολλά μαθητικά συγκροτήματα από σχολεία και γειτονιές της Αττικής.

Η πρώτη μέρα του 40ού Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Σε αυτό το πλαίσιο στο «Μαθητικό Στέκι» θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό αφιέρωμα με τίτλο: «Δεν θα πεθάνει μόνος... Τσάκισέ τον...». Σε αυτό το αφιέρωμα θα πάρουν μέρος καλλιτέχνες με τραγούδια με αντιφασιστικό στίχο αλλά και μαθητικά συγκροτήματα που θα πραγματοποιήσουν συναυλία με τίτλο «4+1 τραγούδια ενάντια στο φασισμό». Παράλληλα, θα λειτουργούν και εργαστήρια με αντιφασιστικό περιεχόμενο ώστε οι μαθητές μέσα από διάφορες μορφές να δημιουργήσουν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο φασισμό.


Τη δεύτερη μέρα στο «Μαθητικό Στέκι» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με μαθητές με θέμα: «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο». Είναι το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για τη νέα σχολική χρονιά. Εκεί οι μαθητές θα συζητήσουν για την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μέσα στα σχολεία, να δυναμώσει το μαθητικό κίνημα.

Την τελευταία μέρα (20/9) θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των 4 νικητριών ομάδων του πανελλαδικού διαγωνισμού συλλογικής και ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που τη χρονιά που μας πέρασε «αγκάλιασε» εκατοντάδες μαθητές από πολλά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα.

Τέλος, στο χώρο του μαθητικού στεκιού θα υπάρχουν χώροι διαμορφωμένοι για παιχνίδια, εργαστήρια δημιουργίας και άλλες δραστηριότητες αλλά και χώρος για εγγραφές στα Λαϊκά Φροντιστήρια που οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις γειτονιές της Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούτος δραστηριοτήτων στο Μαθητικό Στέκι(2023-09-22 00:00:00.0)
Δεν ξεχνάμε, τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!(2023-09-19 00:00:00.0)
Μετράμε αντίστροφα για τις δραστηριότητες στο Μαθητικό Στέκι!(2022-09-17 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τους μαθητές(2016-08-21 00:00:00.0)
Χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων το μαθητικό στέκι(2014-09-13 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»(2014-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ