Τρίτη 29 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΤΗΣΗ «ΕΪΡ ΑΛΖΕΡΙ»
Στη Γαλλία θα αναλυθούν τα «μαύρα κουτιά»

Στιγμιότυπο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που διένειμε ο στρατός της Μπουργκίνα Φάσο
Στιγμιότυπο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που διένειμε ο στρατός της Μπουργκίνα Φάσο
ΠΑΡΙΣΙ.--

Στη Γαλλία έφτασαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου που η ισπανική «Σουιφτέιρ» είχε νοικιάσει στην «Εϊρ Αλζερι» και συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στο βόρειο Μάλι της Αφρικής. Η ανάλυση των δεδομένων θα γίνει στη Γαλλία, επειδή - όπως έγινε γνωστό - στο Μάλι δεν υπάρχει εργαστήριο ικανό να εξετάσει τα δεδομένα.

Στο Παρίσι, ο εισαγγελέας κήρυξε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για «ακούσια ανθρωποκτονία», ενώ αντίστοιχες εισαγγελικές έρευνες διατάχθηκαν σε Μπουργκίνα Φάσο (από όπου είχε αναχωρήσει η μοιραία πτήση) και Μάλι.

Θυμίζουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι 117 επιβάτες της πτήσης σκοτώθηκαν, ενώ οι 54 ήταν Γάλλοι. Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος και έστειλε στο σημείο της συντριβής 20 αστυνομικούς και χωροφύλακες, μαζί με ομάδα του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων, ώστε να συλλεχθούν στοιχεία. Γάλλοι αξιωματούχοι εμφανίζονταν να συνδέουν το δυστύχημα με τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Παρασκευή: «Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ