Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοβουλίες στην Κρήτη για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ

Η 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι δεμένη με την ιστορία των αγώνων του λαού και της νεολαίας για μια κοινωνία «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», όπως λέει και το φετινό του σύνθημα. Παράλληλα, μέσα σε αυτήν του την πορεία, το Φεστιβάλ έχει συμβάλει στο να γραφτούν αξιόλογες σελίδες στην καλλιτεχνική παραγωγή στη χώρα μας, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ερασιτεχνική δημιουργία, αλλά και δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, εμπνέοντας καλλιτέχνες να δημιουργήσουν.

Πατώντας πάνω σ' αυτά τα στοιχεία του Φεστιβάλ, η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ αναλαμβάνει δυο ξεχωριστές πρωτοβουλίες για τον εορτασμό των 40 χρόνων του Φεστιβάλ.

Η πρώτη αφορά τη δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου. Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ καλεί τους καλλιτέχνες, οποιαδήποτε μορφή τέχνης κι αν υπηρετούν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το Φεστιβάλ «έβαλε στο επίκεντρο την ανάγκη η τέχνη, επιστρατεύοντας τα δικά της αισθητικά όπλα, επιστρατεύοντας τη γνώση, αλλά και όλο τον ανθρώπινο ψυχισμό, τη φαντασία, το συναίσθημα, τη βούληση, να στρατευτεί με τις ανάγκες και τα καθήκοντα των δημιουργών του πλούτου. Να ξεπεράσει δισταγμούς και να σταθεί στο πλάι της πρωτοπόρας τάξης, της εργατικής, η οποία έχει ανάγκη μία Τέχνη που θα μιλάει τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας», σημειώνει το ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ και καλεί τους καλλιτέχνες να ανταποκριθούν και σήμερα σε αυτήν την ανάγκη και να δημιουργήσουν με αφορμή τα 40 χρόνια του νεανικού θεσμού.

Τα έργα μπορούν να κατατεθούν μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου και όσα έργα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η δεύτερη πρωτοβουλία της Οργάνωσης Κρήτης αφορά τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού από παλιότερα Φεστιβάλ. Καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που διαθέτουν οποιασδήποτε μορφής αναμνηστικά - αρχειακά υλικά από παλιότερα Φεστιβάλ στην Κρήτη να συμβάλουν στην προσπάθεια της Οργάνωσης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αρχείου των Φεστιβάλ. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους στις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ, ενώ στόχος είναι και η παραπέρα αξιοποίησή του στο μέλλον.

Και για τις δυο πρωτοβουλίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση 40festivalkne@gmail.com και στα τηλέφωνα: 281.0223.667 (Ηράκλειο), 694.7091.762 (Ηράκλειο για πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα), 698.8871.130 (Ηράκλειο για αρχειακό υλικό), 282.1051.595 (Χανιά) και 283.1029.726 (Ρέθυμνο).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ