Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς ευέλπιδες

Συνεχίζεται η διασύνδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, στη θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που διεξάγεται στο πεδίο ασκήσεων Λιτοχώρου Πιερίας (28 Ιούνη - 25 Ιούλη), συμμετέχουν και 33 σπουδαστές από στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί έρχονται από τη διαβόητη Στρατιωτική Ακαδημία «West Point» του Αμερικανικού Στρατού. Οτι η αμερικανική συμμετοχή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ισχύουσας διμερούς αμυντικής συνεργασίας, που είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ιδίως στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, στον ετήσιο θερινό Εκπαιδευτικό Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, εκτός των Ελλήνων σπουδαστών συμμετέχει και ένας Αμερικανός δόκιμος από τη Ναυτική Ακαδημία της Annapolis.

Σημειωτέον, η εκπαίδευση στο Λιτόχωρο αφορά επιχειρήσεις σε επίπεδο ομάδας - διμοιρίας, σε αγώνα εντός κατοικημένων τόπων, επιθετικές - αμυντικές επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις με αμφίβια μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ