Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν «επίπονες» μεταρρυθμίσεις

Οτι η κυβέρνηση της χώρας της ξεκίνησε πρόγραμμα «επίπονων, αλλά αναγκαίων» διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, παινεύτηκε χτες η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι μιλώντας σε φόρουμ για μεταρρυθμιστικά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν στην Κροατία.

Ενα παράδειγμα τέτοιων μεταρρυθμίσεων είναι τα μέτρα για τη διευκόλυνση των απολύσεων που έλαβε η κυβέρνηση Ρέντσι την άνοιξη. Την ίδια ώρα, προωθεί δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, αλλά και ρυθμίσεις που διευρύνουν τη δυνατότητα των εργοδοτών να κρατούν τους εργάτες ομήρους ελαστικών μορφών απασχόλησης. Βεβαίως, για τα μονοπώλια, αυτές οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο δεν είναι «επίπονες», αλλά είναι απαραίτητες και καθοριστικές για την ενίσχυση της θέσης τους έναντι ανταγωνιστών από άλλες περιοχές του πλανήτη.

Γι' αυτό και η Μογκερίνι, ως εκπρόσωπος πλέον και της προεδρεύουσας της ΕΕ Ιταλίας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ανάλογες μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, αλλά και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Αυτές είναι οι «ελπίδες» που γεννά η κυβέρνηση Ρέντσι. Ελπίδες αποκλειστικά για λογαριασμό των μονοπωλίων και των κερδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ