Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ
Για «ενημέρωση» στο ΝΑΤΟικό Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη

Το Στρατηγείο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε χτες ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας N. Houghton, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Ελληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου.

Οι τέτοιες επαφές με υψηλόβαθμους παράγοντες του ευρωατλαντικού άξονα εντάσσονται στη γενικότερη επιχείρηση γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης, μέσω και της λεγόμενης στρατιωτικής διπλωματίας.

Αλλωστε το Γ' Σώμα Στρατού παίζει κομβικό ρόλο στους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, καθώς είναι επισήμως πιστοποιημένο ως NRDC - GR («NATO Rapid Deployable Corps - GR»), δηλαδή στρατηγείο άμεσης ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Οπως διαμηνύει χαρακτηριστικά η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, πρόκειται για το μοναδικό από τους μείζονες σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που έχει και «ΝΑΤΟϊκή υπόσταση», είναι «ένα αξιόμαχο ΝΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού, έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας, στο Βρετανό αρχηγό έγινε ενημέρωση από τους Ελληνες επιτελείς για «την ιστορία, την αποστολή, τις δυνατότητες και τις προοπτικές» του NRDC - GR...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ