Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων

Με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη
Από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη
Την ολόπλευρη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Παλαιστίνης εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση που είχε, προχτές Τρίτη, με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι. Στη συνάντηση που έγινε στην πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής παραβρέθηκε και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος.

Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη σημερινή μας επίσκεψη, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, για μια ακόμη φορά, στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, να εκφράσουμε την καταδίκη μας για την εγκληματική δράση του Ισραήλ, που προχωρά αυτές τις μέρες σε νέα εγκλήματα πολέμου, και να αναδείξουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, όπως κάνουν μια σειρά κυβερνήσεις, όπως κάνουν διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που στην ουσία στρέφονται ενάντια στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και μέσα στο λαϊκό κίνημα, με αγώνες, με δράσεις - ήδη 48 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους με ανακοίνωσή τους - στη Βουλή, στην Ευρωβουλή θα κάνουμε παραπέρα παρεμβάσεις, Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, συναντήσεις, σε μια κατεύθυνση να σταματήσει εδώ και τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, να πάψει η κατοχή, και να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο, πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να ταχθεί το σύνολο του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που αυτή την στιγμή ματοκυλιέται από την επιθετικότητα και τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ».

Δήλωση του Παλαιστίνιου πρέσβη

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, αλλά και για τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που οργανώνει το Κόμμα.

Μεταξύ άλλων, ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι δήλωσε ότι «η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στην ύπαρξη και συνέχιση αυτής της βάρβαρης κατοχής και θεωρούμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις και αυτά τα φαινόμενα αποτελούν εκδήλωση αυτής της ίδιας της κατοχής και της συνέχισής της. Συμφωνούμε πως το Ισραήλ δεν αυτοαμύνεται τώρα, η εγκληματικότητα που εκδηλώνει δεν αποτελεί αυτοάμυνα, η δράση του Ισραήλ και η πρακτική του σκοπεύουν στη συντήρηση και διαιώνιση αυτής της βάρβαρης κατοχής».

«Αυτό το πράγμα έρχεται σε αντίθεση με όλες τις συμφωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή νομιμότητα» είπε ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, προσθέτοντας: «Συμφωνούμε να μην ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, εκτιμάμε ιδιαίτερα την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για την καταδίκη αυτής της βαρβαρότητας και της κατοχής και των πρακτικών του Ισραήλ». Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ζήτησε επίσης «να υποταχθεί το Ισραήλ στις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας και να τερματιστεί η εποικιστική δραστηριότητά του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παραδόθηκε» το μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης παρά την προσπάθεια καταστολής(2021-06-01 00:00:00.0)
Δεν ανεχόμαστε την εξίσωση θύτη - θύματος(2021-05-20 00:00:00.0)
Συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2020-12-01 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ σταθερά αλληλέγγυο στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού(2020-01-31 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού(2017-03-17 00:00:00.0)
Ανησυχία για την επίσκεψη του προέδρου της ισραηλινής Βουλής...(2016-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ