Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιλαϊκά και τα «παζάρια» και οι συμβιβασμοί των εκπροσώπων του κεφαλαίου

Σε δήλωσή της για την εκλογή του Ζ. Κ. Γιούνκερ στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:

«Η επιλογή του Ζ. Κ. Γιούνκερ, πρώην προέδρου της Ευρωζώνης και υποψήφιου του Λαϊκού Κόμματος, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί μέρος των συμβιβασμών και συμφωνιών των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων, για τη στελέχωση των οργάνων της ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθεί η επίθεση της ΕΕ και των κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς στις χώρες της ΕΕ. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα όργανα της ΕΕ, ο χαρακτήρας και η αποστολή τους είναι βαθιά αντιλαϊκοί.

Οι αντιθέσεις που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό της ΕΕ, με αφορμή την επιλογή του Z. K. Γιούνκερ, τα συνεχιζόμενα "παζάρια" για τις θέσεις του ύπατου εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, σηματοδοτούν τη διαμάχη ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών - μελών της ΕΕ για τη διασφάλιση των καπιταλιστικών κερδών στο μαινόμενο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψηφίζει την υποψηφιότητα του Ζ. Κ. Γιούνγκερ, αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της στρατηγικής των μονοπωλίων και αναδεικνύει στο λαό την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από την ΕΕ, έτσι ώστε ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ