Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Β. ΡΗΝΑΝΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Να σταματήσουν οι διωγμοί εκπαιδευτικών

Να μπει τέρμα στο «ντελίριο των διωγμών» που ασκούνται σε βάρος Ελλήνων εκπαιδευτικών, ζητάει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Γερμανίας, από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της το Χαρίλαο Φραγκιαδάκη, σύμβουλο της Β/Βάθμιας εκπαίδευσης στη Βόρεια Ρηνανία για «άγριο και βάναυσο διωγμό κατά του ομογενούς συμβασιούχου εκπαιδευτικού της γερμανικής γλώσσας, Χαράλαμπου Αυγέρη». Και όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, η δίωξη σε βάρος του εκπαιδευτικού, που είναι και συνδικαλιστής μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και είχε ενεργό συμμετοχή στην κατάληψη του Γενικού Προξενείου που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη, «αποσκοπεί στη διάλυση και συντριβή της Ομοσπονδίας».

Επίσης όπως καταγγέλλει «"στήθηκε" Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον σύμβουλο της Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας του Χ. Αυγέρη. Παράλληλα, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι στην τελευταία δικαστική αναμέτρηση, ο Χ. Φραγκιαδάκης «δεν έλαβε εξουσιοδότηση από την Ελλάδα και, ξεπερνώντας κάθε όριο ιεραρχίας, αυτοαναγορεύτηκε σε Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και εξουσιοδότησε το δικηγόρο του να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία στη Γερμανική δικαιοσύνη».

Επίσης η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «μετανάστες εκπαιδευτικοί της γερμανικής γλώσσας σε όλη τη Γερμανία διώκονται ανηλεώς από τους διάφορους συμβούλους (π.χ. στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης ο εκεί σύμβουλος κ. Κωσταντινίδης απέλυσε μαζικά όλους τους ομογενείς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, αναγκάστηκε όμως να τους κρατήσει αφού έχασε τις δίκες στα γερμανικά δικαστήρια. Τα συνδικαλιστικά όργανα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, όχι μόνο δεν καταγγέλλουν τις παραπάνω διώξεις, αλλά τις αποσιωπούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ