Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για την ανεργία των νέων

Σε συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Τα προγράμματα της ΕΕ "Εγγύηση για τη Νεολαία", "Πρωτοβουλία για την ανεργία των Νέων", "Συμμαχία για τη Μαθητεία", καθώς και τα αντίστοιχα εθνικά προγράμματα στα κράτη - μέλη της, δεν έχουν στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, αλλά την ενίσχυση των μονοπωλίων με επιδοτήσεις, δωρεάν εργασία, απλήρωτη μαθητεία, ένταση στο έπακρο της εκμετάλλευσης των νέων.

Η ανησυχία αστικών κυβερνήσεων, ΕΕ και όλων των κομμάτων που την υποστηρίζουν, για την ανεργία των νέων είναι υποκριτική και προσχηματική. Τα ευρωενωσιακά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας δε στοχεύουν στην ανακούφιση των άνεργων νέων που αποκλείονται από το επίδομα ανεργίας και την ιατρική περίθαλψη. Αντίθετα, δίπλα στην παραπέρα χρηματοδότηση των μονοπωλίων με ζεστό χρήμα, επιδοτούν τις επιχειρήσεις και με δωρεάν εργασία προωθώντας μεγαλύτερη μείωση των μισθών, επέκταση της ελαστικής απασχόλησης.

Η ψευτοκατάρτιση, η απλήρωτη μαθητεία, το σύνολο της εκπαίδευσης, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, παράγει μισοειδικευμένο εργατικό δυναμικό, ευέλικτο στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, περιπλανώμενο από κλάδο σε κλάδο και από χώρα σε χώρα. Γιατί το φθηνό εργατικό δυναμικό είναι πρώτη προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παλεύει για άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους των λαϊκών στρωμάτων στην πάλη για σταθερή, μόνιμη εργασία με δικαιώματα, κόντρα στη Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ