Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέο χτύπημα της ΕΤΑ;

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι, αυτοί που έβαλαν στο στόχαστρο και πάτησαν τη σκανδάλη χτες το πρωί, αφαιρώντας τη ζωή από τον 52χρονο Σαντιάγο Ορτέγα, ανώτατο στέλεχος της εφημερίδας «Ελ Ντιάριο Βάσκο» στο χώρο στάθμευσης νοσοκομείου στο Σαν Σεμπαστιάν, όπως μετέδωσε τοπικός ραδιοσταθμός.

Οπως ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, οι δράστες πυροβόλησαν τον Ορτέγα καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του νοσοκομείου «Μαρία» στη συνοικία Λος Πίνος του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, η δολοφονία φέρει τη σφραγίδα της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών, της ΕΤΑ.

Αν το γεγονός επαληθευτεί - η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη μετά από εβδομάδες - τότε θα πρόκειται για το 31ο θύμα δολοφονικής επίθεσης της αυτονομιστικής οργάνωσης, από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη μονομερή εκεχειρία, το Δεκέμβρη του 1998. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές η ΕΤΑ έχει δολοφονήσει περισσότερους από 800 ανθρώπους στα 30 χρόνια του ένοπλου αγώνα της για την ανεξαρτησία της χώρας των Βάσκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ