Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Υπέρ φαρμακαποθήκης με πλαστή απόφαση

Με μια πλαστή «απόφαση» του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή Αχαρνών έδωσε άδεια στη Φαρμακαποθήκη «Παπανικολόπουλος Απόστολος ΑΕ» να λειτουργεί και Σάββατο, εντείνοντας έτσι την εκμετάλλευση των εργατών σε αυτή. Την απόφαση αυτή, που ποτέ δε λήφθηκε, αφού δε συζητήθηκε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση του δήμου την παρουσιάζει ως «ομόφωνη», σε μια προσπάθεια «να εμπλέξει και τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους στα πολιτικά παιχνίδια και τις συναλλαγές τους, «λειτουργώντας ως κοινοί προβοκάτορες», όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση - καταγγελία της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ίδια ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο, γιατί έξω από κάθε νόμο ή κανονισμό του κράτους που ο ίδιος τάχα υπερασπίζεται, παρουσίασε ως επίσημη, την απόφαση για ένα θέμα που δεν μπήκε και δε συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απαιτεί δε να αποσυρθεί άμεσα η πλαστή αυτή «απόφαση» και να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν. Θυμίζει ακόμα ότι το εν λόγω μέτρο συναντά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής.

«Επιβεβαιώνεται κι εδώ ότι όπου οι καπιταλιστές δεν μπορούν να επιβάλλουν με το βούρδουλα τα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία, περαιτέρω φτήνεμα της εργατικής δύναμης και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αξιοποιούν και την Τοπική Διοίκηση για να τους νομιμοποιεί», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ανακοίνωσή της. Επισημαίνει, ακόμη, τη βαριά πολιτική ευθύνη και των άλλων παρατάξεων που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία και ιδιαίτερα του νέου δημάρχου, Γιάννη Κασσαβού, «που κατά τα άλλα σχίζει τα ιμάτιά του για την τήρηση των διαδικασιών και τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία που έστησε με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και αποδεικνύεται ξανά ότι δεν υπολογίζει τίποτα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ