Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Επαφές με τον Κινέζο Πρόεδρο στη Ρόδο

Στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας για παραπέρα διείσδυση κινεζικών μονοπωλίων στην Ευρώπη, και στην προσέλκυση εδώ λιμναζόντων κεφαλαίων για «επενδύσεις» σε επιλεγμένους κλάδους και τομείς «φιλέτα» (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, μεταφορές, logistics, εκτάσεις γης, τουρισμός κ.ά.) αναμένεται να εστιάσουν οι συζητήσεις του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, αύριο στη Ρόδο.

Ο Κινέζος Πρόεδρος θα βρεθεί το μεσημέρι στο νησί, όπου θα διανυκτερεύσει πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία που είναι ο τελικός του προορισμός. Προγραμματίζεται να τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο ο Αντ. Σαμαράς και στη συνέχεια να του παραθέσει γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Το απόγευμα Σαμαράς και Τζινπίνγκ θα συναντηθούν στο Κάστρο των Ιπποτών και ακολούθως θα επισκεφτούν την Παλαιά Πόλη της Ρόδου.

Οι δυο τους είχαν ξανασυναντηθεί το 2013, κατά την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στην Κίνα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Αντ. Σαμαράς είχε υποδεχτεί στην Ελλάδα και τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος κατέφτασε επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ