Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Δίωξη καρδιοχειρουργού για «φακελάκι»

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χτες σε βάρος γιατρού και διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής στον «Ευαγγελισμό», που φέρεται να χρηματίστηκε από ασθενή. Ο γιατρός αρνήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ανήκουν στον ίδιο και τα είχε μαζί του για να τα δώσει κάπου αλλού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με έμφραγμα, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες ιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, στις 9/7 στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς τού παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Οταν ο γιατρός συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα 500 ευρώ, 355 ευρώ από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα, χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα γιατρών, υπαλλήλου του νοσοκομείου και διάφορα άλλα χρηματικά ποσά.

Ο υπουργός Υγείας έθεσε σε αργία το γιατρό, σε βάρος του οποίου κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία από το νοσοκομείο. Το περιστατικό καταδικάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), ο οποίος σημειώνει σε ανακοίνωση: «Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα, όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έκταση που παίρνει δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας!

Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό. Εχει και "χθες" και "αύριο", όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα Υγείας, όσο υπάρχουν δεκάδες ανενεργά χειρουργικά τραπέζια στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο εμπεδώνεται η αντίληψη στο σύστημα που ζούμε ότι τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα. Σε καμιά περίπτωση, οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται από τον ασθενή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νοσηλεία με άγριο χαράτσι(27/9/2013)
Εισαγγελικές παρεμβάσεις για προμήθειες και ασθενοφόρα(19/9/2003)
Ανθυγιεινή διατίμηση(20/3/2002)
Ο μάνατζερ, ο γιατρός και το επείγον(4/3/2001)
Καταδικάστηκε για «φακελάκι»(28/4/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org